Hoe werkt het?

Het team is zelf-organiserend volgens “Teal”, of Sociocracy 3.0 (zie verder). We hebben een praktische aanpak waarbij we stap voor stap het onbekende aanpakken, waarbij we ook durven een stap terug te zetten indien de zaken niet lopen zoals we ze willen of ideeën niet aanslaan.

Voor vergaderingen en discussies met andere leden van de coöperatieve doen we meestal rondetafelgesprekken. We luisteren naar elkaar en kristalliseren uit de variëteit aan ideeën een consensus met de bedoeling die dan te realiseren. Dit is soms complex maar we hebben de nodige hulpmiddelen om in deze context te werken, en hebben geduld zowel met elkaar als met het beslissingsproces.

Teal is de naam die Frédéric Laloux gaf aan dit type van zelf-organiseren in zijn boek “Reinventing Organisations”.
Sociocracy is de naam van een hybride beweging die wetenschappelijke methoden, met rondetafelgesprekken, combineert met de agile en lean methodologieën (sociocracy3.0).

Hoe deelnemen?

Om lid te worden van onze coöperatie koopt u minstens 1 aandeel van 100€. Ieder kan maximaal 100 aandelen kopen.

Gelieve uw gegevens in het contactformulier na te laten en wij contacteren u spoedig met alle praktische en financiële details.

Wat verder?

Elk lid heeft één stem, ongeacht het aantal aandelen dat ze bezit.

U zal op de hoogte gehouden worden over het reilen en zeilen van de molen en u zal uitgenodigd worden op onze ledenvergaderingen waar we samen alle belangrijke beslissingen over de molen zullen nemen.

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) evalueren we het voorbije jaar, waarna er beslist wordt hoeveel dividend er aan de leden uitgekeerd wordt. We beslissen dan ook wat de prijzen voor het volgende jaar zullen zijn en de algemene richting, prioriteiten en verhoopte realisaties voor het komende jaar.

Contact opnemen?

Deelnemen?